Na ovogodišnjem Maker Fairu naši će posjetitelji dobiti jedinstvenu priliku sudjelovanja u doradi makete prapovijesnog naselja! Naime, pedagoginja Muzeja Slavonija, Jesenka Ricl, na Mini Maker Faire donosi maketu Beketinci Bentež, u čijoj će se doradi moći okušati svi zainteresirani. Tako će posjetitelji imati priliku izrađivati dodatne potrebne elemente kao što su mala ognjišta, ukrasno bilje ili raslinje, lončarske jame, pa i životinjske minijature.

Osim klasičnog dijela makete, LabOS ekipa će ugraditi elektroniku, ne bi li korisnik u interakciji sa senzorima doživio nova iskustva. Naime, u “dodiru” sa senzorima pokretat će se audio zapisi svakodnevice u nastambama i izvan njih.

Na taj zanimljiv i interaktivan način posjetitelji će se upoznati s procesom izrade makete i uvidjeti kako Muzej nije mjesto namjenjeno isključivo “čuvanju starih stvari”. Budi dio kreativnog maker tima i saznaj kako maketa prapovijesnog naselja postaje interaktivno muzejsko pomagalo u edukaciji posjetitelja Muzeja Slavonije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: